Érett bor - érett embernek

Borászatunk a Pécsi Borvidékhez tartozó festői Mecseknádasdon található.

Amit nyújtunk

Számunkra ugyanolyan természetes, mint a figyelmes munkánk minden nap.

Kézi szüretelés

Hagyományosan, a legszebb fürtöket
válogatva és kíméletesen.
Ápoljuk a természet és az ember kapcsolatát.

Kiváló minőség

Minőségi alapanyagokból, szorgalmas
munkával készítünk értékálló borokat.
Szeretjük bemutatni barátainknak és vendégeinknek.

Kézműves borok

Boraink igazi egyéniségek. A szőlő,
a termőhely és az évjárat üzenetét hordozzák.
Mindezt kézi feldolgozással tesszük.

Mesés panoráma

Pannon Borrégió - Pécsi Borvidék - Pécsi körzet

Festőien szép környezetben, a Kelet-Mecsek szívében - Mecseknádasd, Schlawaker Grund pincesor tetején.
0 + év

Mecseknádasdon

0 + ha

Szőlőterület

0 +

Szőlőfaj

0 +

Palack bor évente

Értékeink

nem csak a borkészítésben

Szeretet

szépség

Szimbiózis

Miért csináljuk?

A szerelemből hobbi

Történetünk 1999-ig nyúlik vissza, mikor még Pécsett elkezdtük a családi ház építését. Szeretjük a természetet, ezért egy gyönyörű zöldövezetben lévő telket választottunk. Volt itt egy régi szőlő és több pince is. Nem mertük kivágni a szőlőt, és elkezdtük gondozni. Így jutottunk el a borkészítésig. Aztán amikor 2003-ban első borunk jól szerepelt a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, rájöttünk, hogy ez jó hobbi lehet. Majd 2006-ban idegsebész kollégánk Saperavi oltványokat hozott Grúziából. Az első Saperavi szüretünk 2009-ben volt, így már abban az évben kóstolhattuk első Saperavi borunkat. Ezután vásároltunk meg Mecseknádasdon, a Schlawaker Grund pincesor tetején egy régi, de szép panorámával rendelkező, ideális fekvésű kis présházat, s telepítettünk Saperavi szőlőt. A hivatásunk mellé egy olyan alázatos hobbira leltünk, ami nemcsak örömet okoz nekünk, de ezzel párhuzamosan minőségi értéket is teremtünk. Mindeközben Mecseknádasdon számos barátra is leltünk, akik nélkül nem tudnánk csinálni.

A hobbiból elhivatottság

Az orvosi pálya mellett, a szőlőtermesztés és a borkészítés is a hivatásunk része lett. Megtanultuk, hogyan készítsünk mi magunk jó bort. Tudtuk, az elültetett szőlőink megerősödnek; és a szorgalmas munkánk gyümölcse egyszer beérik. Tesszük mindezt egy 300 éves borkészítési hagyományokkal rendelkező sváb faluban, ahol a barátok támogatása mellett, szakmai segítségre is számíthatunk. Kinyitottuk a pinceajtónkat először a falusi és környékbeli érdeklődők előtt, s bemutattuk a munkánk gyümölcsét. Hiszen a bort nem csak kóstolni kell, hanem azt meg kell mutatni másoknak is. Nem terveztük nagy pince létrehozását, azonban az évek során az épületet felújítottuk és bővitettük, s újabb szőlőfajtákat is telepítettünk.

Az elhivatottságból elismerések

2020-ban hoztuk létre a családi vállalkozásunkat, melynek a Hudák Weingarten nevet választottuk. A pinceajtónkat szélesebbre tártuk, s számos helyi borturisztikai rendezvénybe is bekapcsolódtunk. A hozzánk érkező látogatók kezdték megismerni, s értékelni borainkat; többek között a Bor-Barangoló, a Pünkösdi Nyitott Pincék, illetve a Mikulás-napi pincejárás során. Mindeközben a mecseknádasdi székhelyű Pécs-Mecseki Borrend Istvánt borrendi tagja közé választotta 2021-ben. Ez igazi elismerést jelentett nekünk. Emellett, a borainkat elkezdtük helyi, regionális, majd országos borversenyeken is megmérettetni. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a Pannon Borrégió TOP25 Borversenye során több alkalommal is bekerültek boraink (2021. Fünfkirchen; 2022. Saperavi; 2023. Sempre) a legjobbak közé. A sikereinket viszont sosem egyedül érjük el. István, Jutka, Péter és Csaba nélkül nem tartanánk itt.

Hírlevél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról!
Kérje a rövid híreket a postaládájába! Nem árasztjuk el levelekkel, csak fontos alkalmakkor írunk.